Kontakt

Kontakt os!

Hvis du overvejer at tilmelde din skole vores undervisningsforløb, er det desværre endnu ikke muligt, da vi stadig er i gang med at udvikle forløbet med tre lokale skoler. Men vi deler meget gerne vores tanker om projektet, så du evt. selv kan sætte gang i lignende aktiviteter på din skole.

Hvis du vil høre mere, kan du skrive til kontakt@plantetfro.dk

Foreningen ”Plant et Frø”
Blæsenborgvej 9
4320 Lejre

Tlf. 22 61 10 66

Marie Chimwemwe Degnbol, undervisningskoordinator
Henrik Byrial, leder

Find os!

Hvem er vi

Henrik Byrial

Leder af Plant et Frø

Henrik er økologisk landmand og Forsker (PhD) i plantefysiologi. Han har udviklet en række patenterede naturmedicin-præparater og har gennemført kliniske forsøg med førende læger i Danmark for at dokumentere deres effekt på human sundhed. Udviklingen foregår i det laboratorium hos Vibe Økologi, hvor også eleverne undervises i metoder og kreativitet inden for naturvidenskaben. Han driver 45 Ha jord med bær, frugt og urter samt selve gården. Gennem 11 år har han været restaurant NOMAs hovedleverandør af bl.a. frugt, bær og urter. Derudover produceres juice og pulver til helsemarkedet. Henrik har i mange år arbejdet med klimarelaterede spørgsmål og arbejdede sammen med bla. Ditlev Engell fra Vestas om muligheden for at starte et klimaeksperimentarium for skoleelever. Derudover har han deltaget i en række lokale klimainitiativer og har gennemført projekter med jordvarme, solceller integreret i gårdens drivhus (off-grid) og installation af solceller der driver gårdens el-forbrug. Endelig gennemfører han sammen med forskere forsøg med klimavenlig dyrkning af bærbuske – herunder C-binding i jorden som funktion af dyrkningsteknik.

Marie Chimwemwe Degnbol

Koordinator, underviser og kommunikationsansvarlig

Marie er underviser, udvikler og kommunikationsmedarbejder på gården. Hun er kandidat i sociologi og politikvidenskab og har arbejdet med formidling og facilitering i forhold til bæredygtig omstilling af hverdagslivet og grønne fællesskaber. Hun er køkkenhaveentusiast, naturelsker og mangeårig spejderleder, og bringer sin erfaring og begejstring med, når hun underviser i skolehaverne.

Christina Guldberg

Biolog og underviser

Christina er underviser på gården. Hun har en videnskabelig baggrund som biolog og kombinerer denne med en alsidig viden og praksis indenfor nærværstrænende øvelser som yoga, mindfulness og meditation. Christina bygger gennem hendes undervisning bro mellem natur og menneske. Udgangspunktet for hendes undervisning er altid leg og bevægelse i dyb respekt for hver enkeltes formåen og begrænsninger. Christina står desuden for at introducere børnene til “Naturen lige nu” - et fast element i introduktionen, hvor eleverne bliver bevidste om de ting, der omgiver dem i naturen på en given årstid, lærer at benævne dem og har dialog om plantens/svampens/andets funktion og plads i et økosystem.